Basis en vo-scholen

Basisscholen en scholen in het voortgezet onderwijs willen aandacht besteden aan groene thema's. Het gaat om thema's als gezonde voeding, of oriëntatie op de beroepsmogelijkheden. Zij hierbij kunnen rekenen op hulp uit groen onderwijs. Studenten van groene onderwijsinstellingen verzorgen smaaklessen voor het basisonderwijs en gastlessen in het voortgezet onderwijs. Dat biedt hen uitdagende leersituaties en zo werken ze actief mee aan aandacht voor gezonde voeding en kennismaking met de groene sector.

  • Hoe werken basis en vo-scholen met groen onderwijs samen aan een kennis over voeding en gezond eetgedrag?
  • Hoe werken basisscholen met groen onderwijs samen aan een gezonde leefstijl van kinderen en respect voor de natuur?
  • Hoe werken basisscholen en groen onderwijs samen aan bewustwording van een gezonde voedselkeuze bij basisschoolleerlingen?

Voorbeelden van samenwerking

Smaaklessen geven basisschoolleerlingen inzicht in gezonde voeding

Smaaklessen is een lesprogramma over eten voor groep 1 tot en met 8. Door te proeven, voelen, horen, ruiken en kijken, verkennen kinderen hun eten. Lees meer >

Lessen over natuur, gezondheid, planten en dieren voor basisschool door vmbo-leerlingen

Vmbo-leerlingen van het Clusius College Heerhugowaard voeren drie educatieve programma's uit op basisscholen in hun regio. Doel is dat basisschoolleerlingen de natuur en leefomgeving verkennen en het belang van beweging en gezonde voeding ontdekken. Lees meer >

Met Food Experience Tour een ontdekkingstocht naar de wereld van voeding bieden

De Food Experience Tour (FET) is een lesprogramma van Citaverde College voor de bovenbouw van het basisonderwijs. Dit programma is een onderdeel van Kom in de Klas. Beleving van voedsel en de relatie voedsel en gezondheid staan hier in centraal. Lees meer >